om mig

Om mig Désirée Lindskog Pommer som finns bakom DesDesign. Här beskriver jag min bakgrund och hur jag började med keramiken.

Australien

2005 flyttade min familj till Australien och det var där min passion för keramiken föddes. Innan jag flyttade till Australien så bedrev jag ridskola som fick avvecklas innan vår långresa. Dock har jag tagit upp lite av den verksamheten igen nu när vi är tillbaka i Sverige.

Att komma till ett nytt land innebär förstås en hel del nya intryck, både på gott och ont. Att i vuxen ålder skaffa en nytt liv och nya vänner är inte alltid lätt. Men så blev jag då, av en nyfunnen vän, introducerad av keramiken. Jag anmälde mig på kurser och fick utbildning av en välkänd keramiker vid namn Jane Sawyer.

Efter en tid så kunde jag återskapa mina idéer i keramiken, och här kunde jag få utlopp för min längtan hem till Sverige. Jag kunde överföra mina naturmålningar som jag tidigare gjort i akvarell, till att skapa dessa motiv på muggar, fat och vaser. Björkmotivet ligger mig närmast om hjärtat då jag långt bort i Australien tänkte på Sverige och vår härliga natur. Därför känns det som björkmotiven som går igen i flera av mina alster är mitt signum.

Det känns skönt att nu kunna gå ut i vår svenska natur och få mer inspiration.

Alpackor

Sedan några år tillbaka har jag även skaffat alpackor som jag föder upp och förädlar ullen från, jag spinner, färgar, virkar och stickar av gårdens egen ull. Detta blir ett härligt och mjukt avbrott från den något kalla och kletiga leran ibland.

Jag hoppas att ni som besöker min hemsida kan se min passion för keramiken och att ni kanske hittar någonting här som passar er och ert hem. Det var lite om mig och hur jag hittade min passion i livet!