hjartanGenom att köpa ett Hjärta stödjer du Ilula Orphan Program (IOP) i Tanzania.

Jag har ett litet fadderbarn Anna, jag kände en sådan glädje över att få hjälpa henne, vilket ledde till en längtan att hjälpa fler. Då föddes idén om att mitt lilla hjärta. Jag tillverkar och säljer barnhjärtat för att hjälpa barn i Ilula, Tanzania och intäkterna minus materialet går oavkortat till IOP.

IOP är en lokalt baserad frivilligorganisation som arbetar med utbildning och stöd till barn och familjer. För att bekämpa fattigdom och HIV/AIDS i Ilula Tanzania.

IOP grundades av norskan Berit Skaare 1998 som vid ett besök i Ilula några år tidigare hade sett hur utbredd fattigdomen i området var. Hon insåg att den största orsaken var bristen på utbildning. Orsaken kan härledas till det stora antalet föräldralösa barns som fått ägna sin uppväxt å att försörja sina syskon, efter att föräldrarna gått bort i olika sjukdomar. Jag greps av hennes enorma engagemang med att hjälpa andra och det fick mig att vilja vara med och hjälpa till.

Idag driver IOP ett barnhem för föräldralösa flickor, förmedlar faddrar åt hundratals barn i området. De stöttar och utbildar fosterfamiljer i Ilula för att ta sig an barn som mist sina föräldrar, driver flera olika projekt för att utveckla och stärka befolkningen genom t.ex. ”stara eget kurser” för kvinnor. IOP driver även en förskola, ett gymnasium och arbetar nu för att öppna ett bibliotek för allmänheten.

Vill du läsa mer om projektet kan du läsa på www.ilulaorphanprogram.org/.

Min reflektion är:

Det är när man kan se de små sakerna i livet som det stora blir verkligt. Att forma ett hjärta av lera som är flera miljoner år gammalt ger mig en svindlade känsla , att inse att detta hjärta kommer att bestå för evigt är bortom allt. Detta är livet i sin fulla prakt. Min dröm är att detta lilla hjärta ska få bli den första byggstenen till ett barnhem för pojkar i Ilula.

Jag är tacksam för att så många hjälper mig att hjälpa genom att köpa ett hjärta, ett hjärta säger så mycket om livet!