DesDesign

Min passion i livet


Allt började i Australien där jag och min familj bodde i tre år.
Det var en spännande upplevelse, dock fanns ett problem. Jag längtade hem!

Vad jag inte visste då var att det skulle komma att bli början på något väldigt fantastiskt.

Sedan tidigare har jag målat mycket i akvarell, men nu anmälde jag mig till en keramikkurs och hittade det som idag är min passion. Det var så DesDesign tog sin början.

Väldigt tidigt in på kursens start, långt innan jag kunde centrera leran på drejhjulet, visste jag exakt vad jag skulle ha för dekor på det jag skapade. Naturmotiv med björkar från vår svenska natur, de fyra årstiderna.
Idag tillverkar jag brukskeramik och handbyggda alster, jag jobbar både i lergods och stengodslera.

I februari 2021 flyttade jag och min Anders till Bäckaby i Småland. Här driver jag på sommartid en butik vid Vänhems Café och Äventyrsgolf i Korsberga. Till hösten öppnar vi Pigan & Drängen hemma på gården i Bäckaby, där har jag min keramik tillverkning och syateljé. Vid ett besök kan man hälsa på våra alpackor och se hur min tillverkning går till.

I november 2018 bestämde jag mig för att köpa in ett gammalt välkänt svenskt barnklädesmärke i Carl Larsson och Astrid Lindgren anda "Design Petra" anno 1951.

Jag och Petra fann varandra direkt i vårat första möte och de kändes fantastiskt att få ta emot hennes livsverk och driva det vidare. Det är underbart att få skapa i två så olika material som tyg och lera.

Jag har också ett stort intresse och har tidigare jobbat inom ridsport som tränare, ridinstruktör och drev en egen ridanläggning i många år. Fortfarande finns hästar med i mitt liv, fast i mindre skala.
På gården har vi även höns, får och mina sex alpackor. Jag förädlar alpackornas ull, spinner och färgar till bland annat mössor, vantar och kardar ullen till barntäcken, ett fantastiskt naturmaterial.
Det är viktigt för mig att allt det jag säljer ska hålla hög kvalitet, för att de ska gå att använda under många år i ett led att komma ifrån vårt slit och släng samhälle.

Jag hoppas att ni som besöker min hemsida kan se min passion för keramiken och att ni kanske hittar någonting här som passar er och ert hem. Detta var lite om mig och hur jag hittade min passion i livet!


Rikedom för mig är;
Att våga följa sitt hjärtas inre drömmar!

Tack för ditt besök och välkommen åter.

Många Varma Hälsningar

Desiree Lindskog Pommer (tidigare Hultstrand)